L’Almeria B no passa de l’empat davant un ordenat Mancha Real (0-0)

El conjunt entrenat per Nandinho, en què va jugar l’uruguaià Juan Manuel Gutiérrez, va comptar amb ocasions suficients per aconseguir la victòria però li va faltar efectivitat davant un ex com Lopito.

FITXA TÈCNICA:

UD Almeria B: Lluís Tarrés; Vertiz, Lluna (Moha, min. 78), Carvalho, Aitor Puñal, Fermín; Tomàs (Andrei, min. 67), Cerpa, Jean Marc (Sergio Sanchís, min. 59), Dani Albiar i Juan Manuel Gutiérrez (Caballero, min. 78).

Atlètic Mancha Real: Lopito; David Ordoñez, Raúl Pérez, Juanfran, José Enrique (Alberto, min. 81), Chumilla (David Romero, min. 64), Pedro Corral, Fran Fernández (Benji, min. 81), Nando (Rentero, min.22), Fran Oller (Urko, min. 64) i Sebas.

Àrbitre: Muñoz Arojana, de l’escola andalús. Va amonestar als locals Dani Albiar, Lluna i Aitor Puñal, així com als visitants Raúl Pérez i Sebas.

Incidències: Partit corresponent a la primera jornada de lliga dins de el grup IX-A de la Tercera Divisió. La trobada es va disputar a l’annex d’l’Estadi dels Jocs Mediterranis a porta tancada, complint amb les mesures de protocol contra la Covid-19.

CRÒNICA:

El filial de la UD Almeria es va estrenar a la temporada 2020/2021 amb un empat sense gols després de no haver trobat el gol, tot i gaudir de l’pes de el joc d’atac. Els jugadors del planter blanc-i- vermells van tenir davant seu un Atlètic Taca Real que va saber tancar les seves línies per evitar les connexions d’Almeria. Així doncs, tot i que Dani Albiar es va trobar amb el travesser en una ocasió i que es van viure diversos acostaments locals, el 0-0 no es va moure.

En els primers minuts es va poder comprovar que la contesa havia de ser equilibrada. L’Atlètic Taca Real va demostrar per què està considerat des de la pretemporada com un dels candidats a l’ascens. Al seu torn, la bona arrencada de l’equip de l’Acadèmia va permetre veure diverses alternatives.

Fernando Santos va apostar per un onze en el qual destaca la presència de fins a tres futbolistes que tenen rutina diària en el primer equip. En aquest sentit, Lluís Tarrés era l’encarregat de defensar la porteria, mentre que a dalt es trobaven Dani Albiar, com mitjapunta, i Juan Gutiérrez, com a davanter centre.

En el primer quart d’hora es van poder viure dues oportunitats clares per a cada contendent. En la primera d’elles, Juan Manuel Gutiérrez va provar fortuna amb un xut des de la frontal de l’àrea, que va marxar fregant l’escaire. Poc després, la rèplica visitant va arribar de la mà de Fran Oller.

L’Almeria B estava intentant posar en marxa el seu joc vertical. No obstant això, el quadre de Jaén estava ben plantat i no mostrava fissures. En aquestes, al minut 35, Dani Albiar va estar a punt d’avançar els matalassers, però el seu llançament de falta es va trobar amb el travesser.

Amb l’arribada de l’segon període, el guió de el partit va deixar a filial de la UD Almeria fent un pas més endavant i incrementant la seva presència al costat de camp de l’Atlètic Taca Real. Així doncs, al minut 54, Aitor Puñal va rematar amb el cap una centrada des de la banda dreta, però l’esfèric es va anar fregant el pal.

Amb el pas el temps, el duel va tornar a la igualtat, sense que cap dels equips generar accions clares de gol. Per això, el tècnic blanc-va buscar una reacció amb les entrades de Sergio Sanchís i Andrei per Jean Marc i Tomàs. Posteriorment, davant la falta d’encert en l’última passada, l’entrenador portuguès va introduir a Moha i Cavaller per Luna i Juan Manuel Gutiérrez. Era el minut 78.

Encara que l’Almeria B ho intento amb diverses accions en què Sergio Sanchís va ser protagonista amb les seves internades per banda, la connexió amb els futbolistes d’atac no va arribar, en gran mesura, pel bon sistema defensiu dels de Jaén. Al minut 86, Aitor Puñal va pujar a rematar una falta botada per Dani Albiar i el seu cop de cap va sortir per sobre de l’travesser. Seria l’últim acostament abans que es confirmés el 0-0 final.