Nielsen e Balzan logran unha vitoria emocionante na clase GTD no pneumático de América 250 | IMSA

MONTEREY, CA – FERRARI 488 GT3 PILOTS N º 63 Christina Nielsen e Alejandro Balzan crearon unha vantaxe importante na GT Daytona Class (GTD) na tempada do Campionato de Campionato de Campionato de Sports de IMSA en 2017 Obtendo 6 podios consecutivos no medio da tempada. Con todo, o equipo estaba perdendo unha vitoria en 2017. Que cambia o domingo pasado en Mazda Raceway Laguna seco.
Truez dunha mestura de agresividade e estratexia de combustible, Balzan foi establecido como competidor para a vitoria nas etapas finais da carreira, entón capitaliza cando Colin Braun no Porsche GT3 R n. ° 54 de Core AutoSports entrou en pozos desde o primeiro lugar con só 5 minutos o resto.
Balzan mantivo o seu líder Posición a partir dese momento gañando por 6.550 segundos diante do Acura NSX GT3 No. 93 por Michael Shank Racing con Curb-Agajanian mimado por Andy Lally e Katherine Legge. Foi a sexta vitoria para Balzan na súa carreira con IMSA eo primeiro do dúo desde as 6 horas de Sahlen en Watkins Glen 2016.
“No primeiro xiro dixo que o equipo dixo:” Ale, ataque “, dixo Balzan. “Necesitamos mercar tempo, temos que empurrar. Foi divertido. Deime todo o que tiña, o 110 por cento cada volta, o regreso da clasificación e o coche foi moi bo hoxe. Foi perfecto para a pista que é a pista doméstica para Scuderia Corsa. No segundo cambio, despois do amarelo Bandeira, dixo o equipo, ‘Alessandro, ten que traballar duro con combustible.’ Isto foi máis divertido. Traballar con números no coche para preservar o combustible era un desafío. Foi xenial. Eu o fixen ben, pero recibín apoio a cada regreso do Pit Lane. “Nielsen celebrou emocionalmente xunto ao seu compañeiro no círculo de Victoria – Con quen se manexou para gañar o Campionato GTD Class na serie Sportscar Sports Carta de IMSA. Foi a validación do que xa foi unha tempada excepcional.
“Como equipo, loitamos moi duro toda a tempada”, dixo Nielsen. “O ano pasado, tivemos un coche novo. Este ano, estamos no segundo ano e non creo que alguén nos esperaba estar na loita, sería un forte candidato para o campionato, pero non creo que alguén cre Poderiamos facelo de novo. Estivemos loitando tanto. “
” Tivemos tantos podios, tivemos boas carreiras, pero hai algo especial para finalmente tomar esa vitoria. Non se sente completa se está A piques de gañar un campionato, pero non tes unha vitoria entre os podios. Estou moi orgulloso de estar con eses nenos. Fainme tan feliz. “Ferrari converteuse no sexto fabricante en gañar unha carreira nesta tempada na clase GTD. A vitoria permitiu a Nielsen e Balzan estender a súa vantaxe do seu campionato a 26 puntos, 318-292, sobre Jeroen Bleekemolen – que terminou oitavo en clase o domingo xunto co co-piloto Ben Keating no Mercedes-Amg GT3 No. 33 Riley Motorsports- Team AMG No camiño ata a última carreira da tempada de Motul Petit Le Mans en dúas semanas.

Lally e Legge alcanzou o seu cuarto podio da tempada, pero o primeiro podio desde o segundo lugar alcanzado no pneumático canadense Motorsport Park en xullo. Patrick Lindsey e Joerg Bergmeister completaron o podio cun desempeño do terceiro lugar co Porsche 911 GT3 R N º 73 do Park Place Motorsports.