Nacho Hernando, tercer lloc i marca personal a la Mitja Marató de Jacksonville

Podi de la cursa. Nacho Hernando (esquerra), Alexander Torres (centre) i Marvin Blanc (dreta).

L’atleta de La Rioja Nacho Hernando bat la seva marca personal en Mitja Marató i es classifica en tercera posició en el Améris Bank Jacksonville Half Marathon.

Sota estrictes mesures de seguretat pel coronavirus, es va celebrar diumenge passat la 37a edició de la Mitja Marató Améris Bank de la ciutat de Jacksonville (Florida) . Entre les mesures pel COVID-19 es trobaven la participació limitada, sortides per onades de 200 corredors cada 2 minuts, màscares posades just fins al moment de la sortida de cada onada o avituallaments només en sortida i meta.

Un total de 729 corredors (360 dones i 369 homes) prenien la sortida a les 7 del matí des de San Jose Boulevard, entre els quals hi havia el de la Rioja Nacho Hernando.

l’atleta de la Rioja, que viu actualment a Miami, va preparar aquest mitjà marató durant tres setmanes amb l’objectiu de millorar la seva marca personal de 1h07: 18 aconseguida al març de l’any passat en el Campionat d’Espanya de Mitja marató, disputat a Sant Cugat de Vallès.

Nacho Hernando no acudia només a aquesta carrera. Al costat d’ell es trobava el veneçolà, establert a Miami, Marvin Blanc, amic de l’Rioja. Tots dos van córrer junts durant tota la cursa fins als últims quilòmetres, en els quals Marvin es va distanciar uns metres, creuant la meta 11 segons per davant de Nacho Hernando.

La victòria va ser per a l’atleta porto-riqueny de 30 anys Alexander torres, que arribava des Paipa (Colòmbia) on ha estat 38 dies entrenant en alçada, per tal de batre el rècord nacional de Puerto Rico. Torres creuava la meta amb un temps de 1h02: 40, el que va suposar rècord de la prova i de Puerto Rico, que estava en possessió de Luis Collazo des de 2007 quan ho va aconseguir a Berlin.

Després de Torres creuava la meta Marvin Blanc, amb un temps de 1h06: 12, i Nacho Hernando amb 1h06: 23, establint d’aquesta manera la seva millor marca personal.

En dones la victòria va ser per a Stephanie Pezzullo (1h14: 38) seguida de Kelsey Beckmann (1h15: 42) i de Shannon Bain (1h17: 57).

Nacho Hernando ens explicava les seves sensacions després de la cursa “Tenia ganes de tancar bé l’any i d’aquesta manera ha estat la millor . el circuit i la temperatura van ser bons … però el viatge des de Miami-hi el dia anterior van ser de 5 hores i el mateix ahir per tornar; ha estat una pallissa. Estic súper content d’haver acabat l’any fort i d’haver fet una carrera bona. Ara toca afinar per veure què es presenta de cara a gener o febrer, per si podem córrer una altra cursa. Ja saps, et fiques en 1h06 i ja un vol més … “