Josh Hill, de 15 anys, nou campió més jove de l’món

Lluís Carles PérezBarcelonaRedactor | Poliesportiu

Actualitzat a 2019.10.23 19:29

Josh Hill s’ha convertit en el campió més jove de la història d’un torneig puntuable per al rànquing mundial de golf. El jugador anglès ha guanyat el A l’Ain Open, a Unió dels Emirats Àrabs Units, amb 15 anys, 6 mesos i 27 dies i ha arrabassat el rècord de precocitat a Ryo Ishikawa.

El golfista nipó tenia 15 anys i 8 mesos quan va triomfar al Munsingwear Open KSB Cup al maig de 2007, pertanyent a l’tour japonès. Amb aquella victòria, Ishikawa va entrar per primera vegada en el rànquing mundial en el núm 397. La seva millor classificació (30è) la va obtenir en 2009 i actualment ocupa el nº 104.

L’Ain Open pertany a l’MENA Tour, un circuit que engloba tornejos a l’Orient Mitjà i Àfrica de nord que puntuen també per al rànquing mundial.

Nascut i criat a Dubai, de pares anglesos, Hill va començar l’última jornada a tres cops de el líder, el seu compatriota Harry Ellis, però la seva fantàstica targeta final amb vuit birdies sense error (62) i els 67 cops d’Ellis van voltejar la classificació al seu favor.

Com que encara és golfista amateur, Hill no cobrarà el premi econòmic de 12.000 euros reservat a l’campió, xec que es portarà el segon classificat, Harry Ellis, de 24 anys.

“Ara mateix no sé què dir. Estic en estat de ‘schock. Si m’haguessin dit a l’estiu que guanyaria un títol de l’MENA Tour contra professionals i que seria el campió més jove d’un torneig puntuable, m’hauria rigut, per o suposo que el treball dur té recompensa “, va afirmar Hill després de la seva victòria.

Fa uns dies una altra ‘nena prodigi’ de l’esport, la tennista Coco Gauff, va acaparar els focus perquè va guanyar el seu primer títol WTA en Linz (Àustria) també amb 15 anys, encara que ella es va situar novena a la llista de campiones més joves.

En el tennis femení, el rècord de precocitat està en possessió del seu compatriota Tracy Austin des que va triomfar el 1977 a Portland amb 14 anys i 28 dies.