Competència GT, el Campionat IMSA WeatherTech Sportscar, 1 ronda, Daytona, Estats Units

El nou Porsche 911 RSR va celebrar un reeixit debut a Amèrica de Nord amb un doble podi en les 24 hores de Daytona. Després d’un gran esforç d’equip, els dos motors de 515 cavalls de força liderat per l’equip Porsche GT van acabar en segon i tercer lloc. Porsche, que va guanyar el campionat de fabricants en el Campionat IMSA WeatherTech Sportscar l’any passat, ara es col·loca com a segon en la puntuació després de Daytona.

De principi a fi, els pilots GT de Weissach van córrer com un rellotge en la seva primera cursa de 24 hores. Cap problema tècnic va obstaculitzar el debut, en què els dos nous 911 RSR van fer torns al capdavant durant la major part de la distància. En una apassionant fase final de primera classe, després de 786 voltes, Porsche va estar a només uns segons d’atribuir una altra victòria en el clàssic de 24 hores als Estats Units, després de la de 2014.

Els dos Porsche 911 RSR ja havien cridat l’atenció, qualificant en els primers dos punts de la graella en la classe GTLM. A la cursa, Laurens Vanthoor (Bèlgica), Earl Bamber (Nova Zelanda) i Mathieu Jaminet (França) van obeir aquest òptim acompliment, per assegurar-se el segon lloc en el vehicle nombre 912, amb l’acte germà número 911 manejat pel trio de conductors Frédéric Makowiecki (França), Nick Tandy (Gran Bretanya) i Matt Campbell (Austràlia) acabant en tercer lloc. Amb períodes impecables, una estratègia perfecta i parades ràpides en boxes, ambdues tripulacions marquen el ritme en la davantera.

En les últimes hores, les coses es van posar dramàtiques en l’International Daytona Speedway. A la brillant llum de el sol, els espectadors van gaudir d’un espectacular final amb maniobres d’avançaments i canvis al front. Els sis pilots de Porsche Works i el seu equip van ser recompensats amb un doble podi després d’un exitós cap de setmana, el que va fer perfecte l’excel·lent debut d’el nou Porsche 911 RSR.

Els equips de clients Porsche també van tenir un gran acompliment en les 24 hores de Daytona. Wright Motorsports amb els pilots nord-americans Patrick Long, Ryan Hardwick, Anthony Imperato i l’austríac Klaus Bachler van recuperar moltes posicions en la segona meitat de la cursa, i van aconseguir acabar quart en la classe GTD tot i patir danys lleus en la part inferior del seu Porsche 911 GT3 R número 16. Darrere d’ells, Black Swan Racing també va realitzar una persecució enèrgica pel terreny per prendre el cinquè lloc amb els pilots Sven Müller (Alemanya), Jeroen Bleekemolen (Països Baixos), Timothy Pappas (Estats Units) i Trenton Estep (Estats Units) a el volant de l’nombre 54.

Els polesitters de l’equip de Pfaff Motorsports van tenir mala sort. Després de liderar durant un llarg tram, un defecte en l’eix de transmissió relegar a l’acte número 9 compartit per Patrick Pilet (França), Dennis Olsen (Noruega), Zach Robichon (Canadà) i Lars Kern (Alemanya) molt per sota de la pista, amb el quartet finalment concloent la cursa de 24 hores de Daytona en la posició 13.

a Comentaris a la cursa

Pascal Zurlinden (Director de GT Works Motorsport): “va ser un debut perfecte per al nou Porsche 911 RSR. A la primera carrera als Estats Units i una de 24 hores no vam tenir un sol problema tècnic i vam acabar al podi amb dos actuacions. Des del esforç de l’equip fins a l’estratègia més el treball al pitlane, tot va funcionar sense problemes i sense falles. A la propera cursa a Sebring, volem defensar la nostra victòria de l’any passat “.

Nick Tandy (Porsche 911 RSR # 911):” No és molt freqüent guanyar una cursa de 24 hores sense cometre errors. Va ser una cosa extraordinària i un gran començament de temporada per al nou 911 RSR. Tot i que avui no va ser suficient, estem més decidits a fer tot el possible i pujar a l’esglaó més alt de podi novament en el futur “.

Frédéric Makowiecki (Porsche 911 RSR # 911):” Va ser una carrera neta de la qual podem estar orgullosos. L’acte va funcionar bé de principi a fi. El nostre equip de boxes va fer un treball increïble. No hi ha res a millorar. El nostre ritme també va ser bo, però a la fi no va ser suficient per guanyar “.

Matt Campbell (Porsche 911 RSR # 911):” Ens esforcem molt des del principi, ens vam quedar entre els favorits durant 24 hores i liderem durant molt de temps. Iniciar la temporada al podi amb els dos nous RSR és un començament fantàstic per a les competències de l’any 2002 “.

Earl Bamber (Porsche 911 RSR # 912):” Lluitem fins al final i ho intentem tot. el nostre acte va córrer excel·lentment. No obstant això, un dels nostres rivals va ser una mica més ràpid. Encara estic molt orgullós, perquè l’equip va treballar brillantment unit i després de 24 hores som al podi amb els dos nous Porsche 911 RSR “.

Mathieu Jaminet (Porsche 911 RSR # 912): “Després d’aquesta cursa, tinc sentiments oposats sobre si hagués de ser feliç o no amb el segon lloc. Conduïm una cursa perfecta i vam mantenir un ritme constant amb el suport d’un equip altament motivat. Però la competència va ser una mica millor i cal reconèixer-ho “.

Laurens Vanthoor (Porsche 911 RSR # 912):” Teníem l’ull posat en guanyar, però malauradament no va ser suficient. No puc explicar què vam fer malament . el nou RSR va funcionar a la perfecció, l’equip i els pilots van fer una gran feina. Només he de tornar l’any que ve per finalment intentar guanyar a Daytona després dels meus èxits a Le Mans, Spa-Francorchamps i la cursa de 24 hores a Nürburgring “.

Patrick Long (Porsche 911 GT3 R # 16):” en realitat estic força satisfet amb la carrera. Constantment havíem de posar-nos a el dia, però ho vam fer molt bé com a equip amb l’estratègia correcta de parada en els pits. Cap al final de la cursa, ens faltava el ritme en comparació amb els tres competidors davant nostre. en general, va ser un bon començament de temporada per al nostre equip “.

Resultat de la Carrera a Classe GTLM de 1. Krohn / Edwards / Mostert / Farfus (FI / USA / AUS / BR), BMW M8 GTE, 786 voltes de 2. Vanthoor / Bamber / Jaminet (B / NZ / F), Porsche 911 RSR, 786 voltes de 3. Tandy / Makowiecki / Campbell (GB / F / AUS), Porsche 911 RSR, 786 voltes de 4 Garcia / Taylor / Catsburg (I / USA / NL), Corvette C8.R, 785 voltes de 5. De Phillippi / Eng / Spengler / Herta (USA / A / CDN / USA), BMW M8 GTE, 772 voltes

Resultat de la carrera del Classe GTD de 1. Snow / Sellers / Lewis / Caldarelli (USA / USA / USA / GB), Lamborghini Huracan GT3, 765 voltes de 2. Potter / Lally / Pumpelly / Mapelli (USA / USA / USA / I), Lamborghini Huracan GT3, 765 voltes de 3. Bortolotti / Ineichen / Morad / Vanthoor (I / CH / CDN / B), Audi R8 LMS GT3, 764 voltes de 4. Hardwick / Long / Imperato / Bachler (USA / USA / USA / A) Porsche 911 GT3 R, 764 voltes de 5. Pappas / Bleekemolen / Estep / Müller (USA / NL / USA / D), Porsche 911 GT3 R, 763 voltes de 13. Olsen / Robichon / Kern / Pilet (N / CDN / D / F), Porsche 911 GT3 R, 716 voltes

a més informació, pel·lícules i material fotogràfic a la Sala de premsa de Porsche: www .newsoom.porsche.com. El canal de Twitter @PorscheRaces proporciona actualitzacions en viu de Porsche Motorsport amb la informació i les fotos més recents dels hipòdroms de tot el món.